Întrebări Frecvente (Frequently Asked Questions/FAQ)

Ce să fac dacă vin prima dată la cursuri de dans?

În primul rând nu-ți fă griji. O să dezvoltăm acest dans de la bazele lui, pas cu pas, într-o ordine logică de idei. Dacă ai pierdut o oră atunci o să ai șanse să înveți materia pierdută la repetițiile de la începutul orei următoare, sau în timpul orelor de practică.

Trebuie să vin cu partener/parteneră?

Nu trebuie să vii cu partener/parteneră. Scopul nostru este să te învățăm să poți dansa cu orice dansator de WCS de oriunde din lume. În timpul orelor vom face periodic schimb de parteneri, ca să poți încerca mişcările învățate cu mai multe persoane. Cu toate astea dacă nu eşti comfortabil(ă) cu schimbul de perechi, și vii la aceste cursuri să petreci mai mult timp împreună cu prietenul/prietena, atunci schimbul nu este obligatoriu, doar recomandat.

Trebuie să am pantofi speciali?

Pentru protejarea parchetului vă cerem să veniți cu pantofi de schimb. Puteți veni cu orice pantofi de schimb, dar vă recomandăm să alegeți pantofi uşori, și cât se poate de comfortabili. Prima dată când veniți verificați ca pantofii să nu se lipească de parchet deoarece asta nu vă va permite să faceți rotiri.

Cum să mă îmbrac?

Aproape orice îmbrăcăminte este acceptabilă, poate să fie elegantă sau nu, dar avem câteva recomandări:

Îmi place o piesă. Putem dansa pe ea la curs/practică/petrecere?

Da!
Trimite-ne piesa, și dacă e potrivit WCS, atunci o vom folosi. La primele câteva cursuri vom pune doar melodii de viteză medie cu un ritm foarte clar, dar mai târziu vom varia piesele cât se poate de mult.

Dacă vrei muzică bună de WCS, atunci pe internet sunt resurse nenumărate:

Dacă nu vreau să merg la competiții?

În comunitatea de West Coast Swing sunt foarte mulți dansatori care nu doresc să meargă la competiții. Acești dansatori chiar formează majoritatea dansatorilor de West Coast Swing. Acest dans este în primul rând un dans social, și scopul nostru principal este să avem mulți dansatori care să poată să se distreze împreună la o petrecere. La următoarele întrebări vom răspunde arătând exemple de la mai multe competiții, deoarece suntem mândrii de competitorii, și de campionii noștrii, dar scena West Coast Swingului este deschisă pentru oricine, cine vrea să se distreze dansând.

Ca un exemplu iată colegii noștrii din București cum se distrează la o petrecere:

Sunt prea tânăr?

Nu!

Sunt prea bătrân?

Nu! Există chiar și o divize de competiție care e exclusiv pentru cei care au peste 50 de ani, divizia se numește "masters":

Sunt prea gras?

Nu!

Sunt prea însărcinată?

Nu! :)

Înainte:        credit: lenartz on vimeo.

După:

Încep prea târziu să dansez?

Nu!
De exemplu Maxence Martin a început să danseze Lindy Hop când era adult. La mai puțin de un an după ce a început să învețe WCS a devenit campion.

Pentru cei care știu engleză, citiți din discuția asta, pentru a vedea o listă lungă cu dansatori campioni, și all-star (nivelul cel mai apropriat de campion), care au început să danseze mai "târziu", dar totuși au ajuns departe:
https://www.facebook.com/130643797013445/posts/759506777460474
Cu toate astea, nu trebuie să ajungi un dansator competitiv bine cunoscut, am vrut doar să ilustrez că nu te limitează cu nimic dacă nu începi să dansezi din copilărie.

Sunt prea sărac?

Da. Dacă vei veni la cursurile noastre, atunci te vei îndrăgosti de acest dans, așa de mult încât o să vrei să mergi la atât de multe evenimente internaționale, încât portofelul nu o să îți permită să mergi peste tot unde vrei.
Apropo, unul din cele mai mari și apropiate evenimente este "Budafest", și se organizează în fiecare ianuarie în Budapesta într-un hotel superb de 5 stele.
Un Trailer cu acest eveniment: